AxiCom

Dit is een Smart.pr webversie. Meer informatie…

Tegile IntelliFlash HD nu wereldwijd verkrijgbaar

Flash-gebaseerde storage voor het consolideren van uiteenlopende workloads biedt petabytes aan opslagcapaciteit in één rack met kosten van slechts €0,50 per GB

Amsterdam – Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage, maakt zijn IntelliFlash HD storage array per direct verkrijgbaar via zijn wereldwijde netwerk van distributeurs en resellers. Dit is de eerste flash-gebaseerde storage array die hyperscale prestaties en kostenbesparingen naar zakelijke datacenters brengt.

 

IntelliFlash HD is ontwikkeld voor Fortune 1000-ondernemingen die hun datacenters willen consolideren. De storage array biedt tot 5 miljoen IOPS en 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit binnen één rack. De opslagkosten bedragen minder dan 50 eurocent per GB — een ongekend lage prijs voor datacenter-flashgeheugen. De IntelliFlash HD maakt het mogelijk om heterogene workloads onder te brengen binnen een en hetzelfde storage-platform. De storage array is daarmee uiterst geschikt voor organisaties die over een goed presterende opslaginfrastructuur willen beschikken en toch binnen het budget willen blijven.

 

MLB Network, het 24-uurs televisiekanaal voor Major League Baseball-wedstrijden, heeft de afgelopen vijf maanden de IntelliFlash HD samen met Tegile Systems voor zijn postproductie editing-systeem getest. “De IntelliFlash HD heeft bewezen een waardevol bedrijfsinstrument te zijn, omdat hij helpt om ons postproductieproces te optimaliseren”, zegt Tab Butler, senior director Media Management & Post Production bij MLB Network. “Gezien de kostenefficiëntie en uitmuntende opslagdichtheid zijn we reeds begonnen met het consolideren van gevirtualiseerde applicaties, SQL-databases en ‘boot from SAN’-workstations.”

 

IntelliFlash HD wordt van kracht voorzien door het Tegile IntelliFlash OS, dat ook wordt gebruikt voor de bekroonde ‘all-flash’ en hybride arrays van Tegile. Dit besturingssysteem combineert diverse architectonische innovaties op het gebied van flash-beheer, databehoud en gegevensbeheer. De IntelliFlash HD biedt daarmee ongekende niveaus van consolidatie, eenvoud en kostenbesparingen.

Belangrijke innovaties zijn onder meer:

  • Schaalbare architectuur: Toekomstige versies van IntelliFlash HD zullen voorzien zijn van zowel horizontaal als verticaal schaalbare controllers om lage latency en hoge prestaties naar grote omgevingen te brengen.
  • Hoge opslagdichtheid: 512 TB in een ruimte van 3RU in een SanDisk InfiniFlash-behuizing met een hoge dichtheid aan flash-geheugen en tot 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit binnen één 42U-rack.
  • Prestaties op alle vlakken: Hoge doorvoersnelheden, latency van minder dan een milliseconde en maximaal 5M IOPS binnen één rack.
  • Enkelvoudig flash-systeem: Biedt ondersteuning voor krachtig flash-geheugen, flash met hoge dichtheid en hybride configuraties binnen een en hetzelfde platform.
  • Uitgebreide dataservices: Snapshots, klonen, thin provisioning, inline deduplicatie en compressie.
  • Betaalbare disaster recovery: Replicatie tussen ‘all-flash’ én hybride configuraties.

IntelliFlash HD is niet alleen geschikt voor latency-gevoelige applicaties, maar ook voor toepassingen zoals data warehouses, big data-analyse, de verwerking van afbeeldingen en grote private clouds, waarbij de prestaties op kostenefficiënte wijze moeten worden opgevoerd. De IntelliFlash HD storage array biedt bovendien ruimte voor het gebruik van verschillende typen opslagmedia binnen één systeem. Dit maakt het mogelijk om voor elke workload de ideale omgeving te creëren.

 

“Dataelasticiteit, kostenbesparingen en beschermingen van de technologische investeringen vormen sleutels tot een snellere overstap van legacy storage-infrastructuren naar een volledig op flash gebaseerde omgeving”, zegt Rohit Kshetrapal, de CEO van Tegile. “IntelliFlash HD is een flash-array die de regels van het spel verandert. Bedrijven kunnen hiermee hun bedrijfsprocessen aanzienlijk versnellen tegen een uiterst aantrekkelijke prijs.”

 

Een nieuwe ‘all flash’ storage array op instapniveau

Tegile biedt een uitgebreide reeks van intelligente flash-arrays aan, die zorgen voor een uitmuntende bescherming van de technologische investeringen van klanten. Organisaties kunnen kiezen uit een diverse reeks van hybride flash, all-flash en hyperdichte flash arrays voor het onderbrengen van alle mogelijke workflows binnen één flash-platform. Ze kunnen daarbij beginnen met 5 TB en de capaciteit geleidelijk opschalen naar vele petabytes. De complete omgeving kan worden beheerd met een en hetzelfde Storage OS. Tegile heeft daarnaast de T3500 geïntroduceerd, een nieuwe ‘all-flash’ storage array op instapniveau waarmee kleinere organisaties kunnen beginnen met de overstap naar een volledig op flash gebaseerd datacenter.

 

Gartner stelt in zijn recente rapport The Top 10 Must-Ask Questions When Evaluating Solid-State Storage Arrays het volgende: “De kosten, functies en leveranciers van producten in de markt voor solid state arrays (SSA’s) veranderen in hoog tempo als gevolg van innovaties en investeringen door leveranciers. Dit zal in de nabije toekomst zo doorgaan. SSA’s worden steeds vaker ontwikkeld met het oog op de consolidatie van workloads van uiteenlopende toepassingen vanwege hun prestatievermogen en mogelijkheden voor gegevensreductie, quality of service (QoS) en informatiebeveiliging. Dit maakt solid state arrays tot een kostenefficiënt alternatief voor traditionele hybride arrays.”

 

Prijzen en beschikbaarheid

De IntelliFlash HD en T3500 zijn per direct verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van distributeurs en resellers van Tegile Systems. Raadpleeg voor meer informatie over de IntelliFlash HD www.tegile.com/products/intelliflashhd of neem contact op met HD@tegile.com. Meer informatie over de nieuwe T3500 is beschikbaar op www.tegile.com/products/all-flash-array.

 

Over Tegile Systems

Tegile Systems levert een nieuwe generatie van intelligente flash-arrays. Deze oplossingen bieden een optimale balans tussen prestatievermogen, capaciteit, functionaliteit en prijs voor virtuele desktop- en databaseomgevingen. Met zijn volledig op flashgeheugen gebaseerde en hybride storage arrays zet Tegile een nieuwe standaard voor ICT-opslag. De oplossingen van het bedrijf verbeteren de prestaties van bedrijfskritische toepassingen en bieden klanten de mogelijkheid om heterogene workloads in gevirtualiseerde omgevingen aanmerkelijk sterker te maken.

 

De gepatenteerde IntelliFlash-technologie van Tegile zorgt voor een beter rendement en voorziet in inline deduplicatie en compressie van data. Daardoor kan in elke array een grotere opslagcapaciteit benut worden dan de ruwe capaciteit. De bekroonde oplossingen van Tegile stellen klanten in staat om effectiever tegemoet te komen aan de eisen van virtualisatie en de integratie van databases en virtuele desktops. De arrays van Tegile bieden zowel NAS- als SAN-connectiviteit en kenmerken zich door gebruikseenvoud, volledige redundantie en optimale schaalbaarheid. De arrays bieden daarnaast ingebouwde snapshotfunctionaliteit, replicatie op afstand, nagenoeg real-time gegevensherstel, interne of externe fail-over en VM-bewuste technologie. Raadpleeg voor meer informatie www.tegile.com en volg Tegile op Twitter via @tegile.


AxiCom


Contactpersoon

Céline van Zanten
+31 (0)207546958