DeJong&Verder bv

Dit is een Smart.pr webversie. Meer informatie…

SPARK Talent wint Lighthouse Award 2016

Op 21 april ontving SPARK Talent de Lighthouse Award 2016 tijdens de jaardag van de Lighthouse Club Nederland. SPARK Talent won uit 21 inzendingen omdat dit volgens de jury een initiatief is dat de toekomst van de bouw totaal kan veranderen. Het programma verbindt young professionals uit verschillende sectoren en stimuleert vernieuwing in de bouw. Aan de Award is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden en een kunstwerk van Marijke de Goey.
De betonhersteller Basilisk en het Waterplein in Tiel ontvingen een eervolle vermelding.
De tweejaarlijkse Lighthouse Award honoreert een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector.

 Het stimuleren van young professionals die hun beroepskeuze al gemaakt hebben en hun scope willen verbreden, is het beginsel van SPARK Talent. Met innovatie in de bouw  als doel, verbindt dit 10-weeks programma mensen uit verschillende sectoren. Door ongewone en frisse connecties ontstaat een enorme denk- en doekracht die innovatie in de bouw een stevige impuls geeft. SPARK Talent is een programma van SPARK, de eerste ‘cross-over’ organisatie voor de bouw.

 

Uit het juryrapport: ‘Dit initiatief kan de toekomst van de bouw totaal veranderen. SPARK Talent zorgt voor bredere en grotere kennis voor jonge talenten in de bouw en uit andere sectoren. Door hen samen te brengen kunnen nieuwe ideeën ontstaan, die een wezenlijk verschil kunnen maken voor de toekomst van de bouw. De jury kent de Lighthouse Award 2016 toe, omdat dit een maatschappelijk breed project is dat sterk bijdraagt aan innovatie.’

 

Eervolle vermeldingen voor Basilisk en Waterplein Tiel

Bacteriën die scheurtjes in beton opvullen met kalksteen. Dit door micro-organismen geproduceerde calciumcarbonaat dicht scheuren af, gaat lekkage tegen en beschermt gewapend beton tegen corrosie en weersinvloeden. Het is de werking van Basilisk dat beton zichzelf op natuurlijke wijze laat herstellen van binnenuit. Het procedé ‘healing agent’ is een revolutionaire uitvinding van de TU Delft waaraan 10 jaar is gewerkt. De jury van de Lighthouse Award kende een eervolle vermelding toe omdat zelfherstellend beton een grote vooruitgang in de bouw is, die de duurzaamheid van gebouwen waarborgt.

De tweede eervolle vermelding is voor het Waterplein in Tiel. De jury stelt dat dit project naast een oplossing voor wateroverlast, een goede buurtfunctie heeft. Het plein lost het waterprobleem op en bevordert de leefbaarheid van de wijk. Het project kan een voorbeeldfunctie hebben voor andere gemeentes.

Van de 3 nominaties is een filmpje gemaakt. Een pdf-brochure geeft het overzicht van alle 21 inzendingen voor de Lighthouse Award in tekst en beeld.

 

Jury Lighthouse Award 2016

De jury van de Lighthouse Award 2016 beoordeelde de inzendingen op kennisniveau, innovativiteit, duurzaamheid, samenwerking en op maatschappelijke, culturele, of bestuurlijke relevantie. De jury bestond uit vijf personen, allen lid van de vereniging: Ingrid de Boer (directeur Woonbedrijf), Antje de Groot (directeur Trebbe Oost & Noord), Yvonne Vijverberg (klantgroepmanager Rijksvastgoedbedrijf), Harry Klunder (architect IAA Architecten) en juryvoorzitter Henk van de Wiel (voorzitter Lighthouse Fonds).

 

Over Lighthouse Club Nederland
De Lighthouse Club Nederland is een landelijke vereniging van mensen met een leidinggevende functie in de bouwsector, of er direct of indirect bij betrokken. De vereniging biedt onderdak aan alle disciplines die de bouwnijverheid kenmerken. Het ledenbestand weerspiegelt de volledige breedte van de bouwkolom.

De Stichting Lighthouse Fonds financiert of ondersteunt incidentele evenementen, gebeurtenissen en bijzondere omstandigheden in de bouwnijverheid. Het Fonds organiseert ook de Lighthouse Award. Kijk voor meer informatie en de opzet van de organisatie op www.lighthouseclub.nl 

 

Fototeksten:

[winnaar LH Award 2016]
Jorrit Hijl en Booy Rodermond ontvingen de Lighthouse Award 2016 omdat SPARK Talent de toekomst van de bouw totaal kan veranderen.


[personen 3 nominaties LH Award 2016]
Vlnr: Renée Mors en Jordy Kern van Basilisk, Jorrit Hijl en Booy Rodermond van SPARK Talent en Ine van den Hurk en Rende Petersen namens de gemeente Tiel.


[overhandiging winnaar LH Award 2016]
Jurylid Ingrid de Boer overhandigt het kunstwerk van Marijke de Goey, onder toeziend oog van jurylid Harry Klunder, aan winnaar Booy Rodermond van SPARK Talent.

 


Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Saskia de Jong, bestuurslid Stichting Lighthouse Fonds, (06) 41 86 66 82, sdejong@dejongev.nl.


Webversie

http://news.pressmailings.com/dejongenverder/spark-talent-wint-lighthouse-award-2016


DeJong&Verder bv

Postbus 310 4000 AH Tiel

Contactpersoon

Persberichten
Saskia de Jong
+31 (0)344 65 25 20