17 februari 2020

TNO spin-off brengt sportwedstrijden via het internet dichtbij

TNO ontwikkelt al decennia alleen en met partners innovatieve technologieën op het terrein van beeldherkenning en videoanalyse. Een van de laatste ontwikkelingen is een technologie bedoeld voor  bedrijven die live events (zoals sportwedstrijden) verslaan, uitzenders die content via meerdere kanalen willen verspreiden en adverteerders die door middel van unieke content hun doelgroepen beter willen bedienen. 

Mede dankzij het sluiten van een contract met Livearena (www.livearena.com), heeft TNO een nieuwe spin-off gelanceerd: Studio automated BV. Livearena gaat gebruik maken van de vooruitstrevende Artificial Intelligence (AI) software van Studio automated om volledig geautomatiseerd sportwedstrijden en corporate TV uitzendingen via het internet uit te zenden.

Explosieve groei van sport-en mediatechnologie
Consumenten zijn nu al gewend om altijd en overal (video) content op hun mobiele telefoon beschikbaar te hebben. Nu wordt vooral in de topsport gebruikt gemaakt van videoanalyse, bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden. De inzet van relatief goedkope camera- en communicatiehardware in combinatie met de geavanceerde videotechnologie van Studio automated BV creëert nu de mogelijkheid om videoanalyse ook beschikbaar te maken voor een bredere doelgroep. Ook kunnen hun wedstrijden eenvoudig worden verspreidt via social media. De komende jaren zal deze markt van sport- en mediatechnologie explosief gaan groeien.

image

Doorontwikkeling naar nieuwe markten: Safety en Security
De spin-off Studio automated BV richt zich primair op het verder doorontwikkelen en commercialiseren van videoanalyse software , data science expertise en mediadistributie technologie. Studio Automated is inmiddels zeer actief in het Sport en Media domein. In de nabije toekomst zal Studio Automated ook in het Safety en Security domein actief zijn met toepassingen die o.a. bij TNO al in diverse projecten zijn getest als proof of concept. Focusgebieden zijn het herkennen van situaties, personen en objecten met een zeer hoge nauwkeurigheid. Diepgaande kennis bij Studio automated en TNO van AI en deep  learning gaan ervoor zorgen  sneller patronen te herkennen en ze real-time toepassen. Bijvoorbeeld door highlights tijdens live events in Safety en Security, Sport en Media met de juiste personen te kunnen delen. Op deze manier draagt Studio Automated niet alleen bij aan een veiligere wereld, maar zorgt ook voor meer bereik van content voor sportliefhebbers op alle niveau’s.

TNO is minderheidsaandeelhouder van de nieuwe Studioautomated BV. Belangstellenden om bij te dragen aan de verdere commercialisering van deze technologie, kunnen contact opnemen met Paul Valk van Studioautomated. Voor meer informatie kijk op www.studioautomated.com.

Over TNO TechTransfer
Technology Transfer is een belangrijk onderdeel van het valorisatieproces van TNO en betreft het overdragen van technologie naar de markt door het oprichten van nieuwe bedrijven. In 2017 is TNO begonnen met het Tech Transfer programma. Doel van dit programma is innovaties sneller naar de markt te brengen, waardoor ze sneller dienstbaar aan bedrijfsleven en maatschappij zijn. Vaak betreft het een hoogstaande technologie die de maatschappij vooruitbrengt, een stimulans is voor het Nederlandse bedrijfsleven en zorgt voor nieuwe werkgelegenheid. Meer informatie over het Tech Transferprogramma van TNO: https://techtransfer.tno.nl/

Meer informatie

Nieuws van TNO, Persvoorlichting TNO - Maarten Lörtzer, 0888 660 888, maarten.lortzer@tno.nl.

Over TNO

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Wij verbinden mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3500 professionals van TNO, dagelijks aan. We werken, samen met partners, gericht aan transities in negen maatschappelijke domeinen die we samen met onze stakeholders hebben geïdentificeerd. Kijk voor meer informatie op www.tno.nl

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.