5 december 2016

Nederlands e-commerceplatform CloudSuite haalt groeigeld op

5Square en bestaande aandeelhouders investeren in bedrijf dat e-commerce ‘sexy’ wil maken voor groothandels, merkfabrikanten en retailers

_D7T8908.JPG
HOUTEN – CloudSuite, een snelgroeiend Nederlands e-commerce platform voor groothandels, merkfabrikanten en retailers, heeft een investering opgehaald bij investeringsmaatschappij 5square en bestaande investeerders. Het bedrijf, dat in 2010 is opgericht, gaat het geld gebruiken voor het verder uitbouwen van het platform en toekomstige uitbreiding naar België, Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Nordics.
 
Volwaardige B2C-features beschikbaar voor B2B
Online shoppen is gewoon geworden in de consumentenmarkt. In B2B e-commerce verwachten inkopers, in het dagelijks leven ook consumenten, een soortgelijke user experience. Nog maar weinig B2B-bedrijven kunnen aan deze verwachting voldoen. Met de SaaS-oplossing van CloudSuite kunnen (internationale) groothandels, merkfabrikanten en complexe retailbedrijven hun e-commerce toekomstbestendig maken. CloudSuite biedt hen een SaaS-oplossing (Software as a Service) waarmee deze bedrijven hun producten via eigen online kanalen kunnen verkopen, hetzij aan inkopers, direct aan de consument en via online marktplaatsen.
 
B2B e-commerce ‘sexy’ maken
“Het is voor grootzakelijke bedrijven steeds belangrijk om hun online saleskanaal te professionaliseren”, zegt Okko Huisman, CEO van CloudSuite. “Niet alleen hun klanten verwachten dit, maar het is ook goed voor de bewaking van hun identiteit en het versterken van hun marge. Met onze oplossing kunnen retailers en groothandels hun B2B e-commerce ‘sexy’ maken. Door gebruik te maken van ons simpel te beheren platform aan de achterkant, bieden zij aan de voorkant inspiratie aan hun eindklant.”
 
Gemakkelijk opschalen
Naast traditionele B2B-functionaliteiten, biedt CloudSuite ook krachtige features om internationale retailers te voorzien van een toekomstbestendig platform waarin ze niet op termijn vastlopen. Huisman: “We zien in de praktijk teveel voorbeelden van implementaties die vastlopen op het gebied van internationalisering en gebrekkige ERP-integraties. Ons platform is in huis ontwikkeld waardoor het schaalbaar is in functionaliteiten. De software is ERP-onafhankelijk en integreert eenvoudig met grote betaalproviders, alsmede veelgebruikte emailmarketing- en chatsoftware.”
 
Doorgroeien
CloudSuite gaat de groeifinanciering aanwenden voor doorontwikkeling van het platform en groei naar het buitenland. Product Information Management (PIM) zal nog gebruiksvriendelijker worden voor de productmanager, hetzelfde geldt voor het CMS voor de online marketeer en order management voor de afdeling operations. Daarnaast wil het bedrijf de stap naar het buitenland voorbereiden. “We lossen een probleem op dat B2B-bedrijven overal ter wereld ondervinden”, zegt Huisman. “Daarnaast opereren veel van onze belangrijke klanten, zoals FonQ en Pacombi Group, in toenemende mate internationaal.”

----
EINDE PERSBERICHT

Over CloudSuite
CloudSuite is het fundament onder uw commerce strategie. Het Nederlandse bedrijf is in 2010 opgericht door CEO Okko Huisman (voormalig Directeur Operations bij Markant) en CTO Eric Klaasse (voormalig CTO bij ECI Software Solutions Europe). Bij het bedrijf werken inmiddels 25 mensen, onder wie 12 eigen developers. Klanten zijn onder andere webwarenhuis FonQ, woonwinkel Goossens Wonen & Slapen, kantoorartikelengroothandel Quantore, card miniwallet Secrid, kinderkledingmerk nOeser en Paardekooper Verpakkingen (PACOMBI Group). CloudSuite behaalde in 2016 een gedeelde eerste plaats in de Emerce Top 100 – categorie Internet Software.

Over 5square
5square investeert in snel groeiende bedrijven die geleid worden door inspirerende ondernemers. De investeringsmaatschappij is in 2004 opgericht en heeft sindsdien belangen opgebouwd in bedrijven die een grote impact hebben op de markt waarin ze opereren. Naast financier is 5square een actieve aandeelhouder gericht op focus, visie en resultaat. Het netwerk van 5square bestaat vooral uit (ex-) ondernemers en family offices die een actieve bijdrage leveren bij de realisatie van de strategische doelstellingen van de ondernemingen waarin 5square investeert. De investeringsomvang per onderneming bedraagt 1 tot 10 miljoen euro, in ruil voor een substantieel minderheidsbelang.
Okko.jpeg
_D7T8995.JPG
_D7T8998.JPG
 
 
 
 
Remco Janssen
Press contact
+31 6 14787713
 
Twitter   Twitter
AMSTERDAM
 
 
Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier