Proudly Represents - we help startups

Dit is een Smart.pr social media release. Meer informatie…

Nederlandse startup ULU ontvangt half miljoen euro investering van Chinese investeringsgroep

Telematica-startup krijgt forse injectie van de Chinese Fang Group voor connected car-oplossing

AMSTERDAM – De in februari gelanceerde telematica-startup ULU uit de Startupbootcamp HighTechXL-stal maakt vandaag bekend 500.000,- euro aan investering te hebben ontvangen van de Chinese Fang Group. Fang Group ontvangt aandelen en directeur Mina Yu treedt toe tot ULU's Supervisory Board.


Jošt Faganel, mede-oprichter en CEO van ULU: “We zijn zeer verheugd met deze investering. De Fang Group is een gerenommeerde partij en hieruit blijkt niet alleen een hoge mate van vertrouwen in ons product, maar ook dat we internationaal op de kaart staan. We zitten op de juiste weg.


Mina Yu, directeur investment fund Fang Group: “Wij zijn van mening dat investeringen in technologiebedrijven een manier is om de wereld zinvol te veranderen, dat is heel spannend. Daarom moeten investeringen niet worden begrensd door geografische locaties. ULU heeft een veelbelovend product ontwikkeld. We hadden ze al opgemerkt tijdens Demoday van Startupbootcamp HighTechXL. We zijn blij dat we deze deal hebben kunnen sluiten en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.


Connected-Car oplossing

ULU voorziet stakeholders in de autobranche van de informatie die ze nodig hebben. Hiervoor biedt ULU een speciaal plug-and-play-apparaat – de zogenaamde dongel, die kan worden aangesloten op de 'USB-poort' van de auto - de OBD-poort. De dongel begint met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag middels de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek. ULU vertaalt deze data, plaatst deze in de juiste context en biedt deze informatie via de ULU-dashboard, die toegankelijk is voor bestuurders en belanghebbenden.


ULU-dashboard
Het gebruikersvriendelijke ULU-dashboard geeft de gebruiker waardevolle inzichten over het voertuig, zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu, maar ook de locatie. Tevens worden situaties zoals diefstal en ongelukken herkend door ULU. Deze informatie is toegankelijk via web en mobiel.


Investering

ULU zal de investering gebruiken om te versnellen in de Benelux, het systeem verder te optimaliseren en meer partnerships te krijgen.

Guus Frericks, oprichter van Startupbootcamp HighTechXL, zegt over de investering: “Wij, hardware specialisten, kijken naar het Oosten. China is een expert in het schaalbaar maken van de supplychain. Vorig jaar hebben we zelf een samenwerking gelanceerd met het National Torch Center, China's Technology en Venture Association. In deze samenwerking zijn meer dan 500 incubators, VC's en IP-advisors betrokken.


Einde persbericht

------------------------------------------------------------------------------------

Over ULU

ULU is begin 2014 gestart en heeft als doel het creëren van een veiligere en betere rijervaring door het openstellen van het auto-ecosysteem en alle auto's met het internet te verbinden. ULU interpreteert en deelt informatie die de auto verstuurt en deelt deze informatie met partijen als verzekeringsmaatschappijen en wagenparkeigenaren om meer veiligheid te creëren en kosten te verlagen.

ULU is mede opgericht door 40-jarige ex-Microsoft- en Hewlett Packard-ontwikkelaar Jošt Faganel (CEO) en de 39-jarige ervaren data-analist, Matej Petrovčič (CTO), mede-oprichter van CRMT.


Over Startupbootcamp HighTechXL

Europa's accelerator voor high-tech hardware startups gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. De accelerator heeft een sterk netwerk met bedrijven als Philips, NXP en EY. Dankzij de expertise van meer dan 150 mentoren weet Startupbootcamp HighTechXL startups snel in de volgende fase te brengen.
www.hightechxl.com


Over Fang Group

De Fang Group Company Limited is in 2010 in Bejing opgericht door Ming Fang Yu in China. De Fang Group investment fund beheert 90.000.000,- dollar en richt zich met name op investeringen en assest management gefocust op verschillende sectoren als private equity, commercial property, technologische bedrijven en retail.


"Integriteit, professionaliteit, ondernemend en wederzijdse voordelen", zit verankerd in onze bedrijfsfilosofie. Sinds de oprichting van de Fang Group , hebben we een gestandaardiseerd business management systeem vastgesteld op basis van deze filosofie. We zijn winstgericht op basis van actief beheer van het risico, volgen de mark en maken volledig gebruik van de kracht van onze aandeelhouders en brede samenwerking met onze partners

Proudly Represents - we help startups


Contactpersoon

Remco Janssen
Contactpersoon
+31 (0)614787713